Billeder
Fra venstre: Ib, Svend med Sonny, Evy, Gudrun med Gulla og Arno.
Gudrun og Svend med Alan til hans dåb.
Svend og Gudrun ved Birgits bryllup 1980.
Svend og Gudrun´s 
sølvbryllup i 1959 - 27. april.
Gudrun og Svends Sølvbryllup 27. april 1959
Gudrun med Arno på armen.
Før CPR registeret, var det folketællingerne, som sikrede registreringen af danskerne. Ifølge loven, skal der gå 75 år før de må offentlig gøres, og derfor er folketællingerne fra 1940 nu offentliggjort. Her ses folketællingen fra 1940, hvor I kan se, at Svend, Gudrun og børnene som boede i Toftum pr. Søvind.  Opslag 254.

http://ao.salldata.dk/vis.php?bsid=225515&side=254&kb=Folketælling: Skanderborg, Voer, Søvind 1940&zoom=&height=838
Gudrun Kristine Rasmussen
Gudrun som ung pige.
Gravsted fra Søvind Kirkegaard.
Gudrun Kristine Rasmussens 90 års fødselsdag år 1999 -  sammen med 2 af sine døtre - fra venstre
Alis Nørgård og Evy Bernhard Jensen.
I dette hus på bakken i Haldrup, som er revet ned i dag - blev bedstemor født og var hendes barndomshjem.
DetaljerStamtræ oprejstStamtræ liggendeEfterkommere

Stamtræ

 

Gudrun (Bedstemor) med sin niece Gretha Liss Pedersen i 1931.

Gudrun Kristine Jørgensen

Født: Gudrun Kristine Jørgensen, 19. oktober 1909, Haldrup Mark, Væhr Sogn, Voer Herred, Skanderborg Amt som datter af Fisker Kristen Jørgensen og Ane Kirstine Katrine Rasmussen

Kirkedøbt: 26. juni 1910, Væhr Kirke, Skanderborg Amt
Faddere: Gudmor: Hendes mor Ane Kirstine Katrine Rasmussen, Haldrup Mark, Voer Herred Fadder: Fisker Peder Jørgensen Bank, Hustru Marie Kirstine Bank, Haldrup Mark

Konfirmeret: 30. september 1923, Hornborg Kirke, Skanderborg Amt.

Død: 1. marts 2006, Søvind, Skanderborg Amt.

Begravet: 4. marts 2006, Søvind Kirkegaard, Skanderborg Amt.

Gift 27/04-1934 med Arbejdsmand Svend Bernhard Rasmussen, Gangsted Kirke, Skanderborg Amt.


Vi fleste har altid haft den opfattelse, at Bedstemor boede på Haldrup Mark, Vær Sogn, i hele hendes barndom. Det er ikke tilfældet - familien Jørgensen flyttede rundt, til steder hvor der var arbejde.
I 1916 boede de i Nim Sogn, 1923 boede de på Havrum Mark, Hornborg Sogn. Det var her bedstemor blev konfirmeret.  I 1924 boede de i Hatting Sogn og 1925 var familien tilbage på Haldrup Mark, Vær Sogn.

 

 

 

Huset på bakken i Haldrup, som er revet ned i dag - blev bedstemor født og var hendes barndomshjem.
Jeg er hvis ikke tvivl om de var fattige – hendes mormor og morfar boede der også. Morfaren var til stor hjælp til den daglige husholdning. Han solgte fisk fra hans trillebør rundt om i sognet.

Bedsteforældrenes børn – Gudrun´s mostre og onkel.
Elise Jensine boede i Horsens og var gift med Købmanden Ulvskov, som var enkemand, da hun blev husholderske for ham og hans 4 børn. De fik 2 børn sammen, men den yngste Selma blev kun 5 mdr.
Elise Jensine blev ikke så gammel kun 40 - hun døde 1919.

Nielsine Mathilde rejste til København starten af 1900 tallet, hvor hun blev gift med kunstmaler Alfred Rosendahl Jacobsen - de fik 3 børn Kai, Metha og Erna. Kort tid efter den yngste fødsel blev Nielsine og Alfred skilt. Hun og børnene boede i Larsbjørnsstræde 24, 3 sal end til sin død i 1931 af kræft i underlivet.
Hun blev kun 55 år.

Sønnen Rasmus Peter Theodor Rasmussen rejste til Amerika med sin farbror og tante, som jeg havde ellers fået at vide at onklen og tanten var kommet hjem igen – det er ikke sandt, for jeg har fundet deres gravsted i Muskegon County. Michigan. Det er noget sværere at finde Rasmus Peter Theodor, da jeg hverken kender hustruen og 2 børns navne. Men jeg har fået billeder af dem af min fars fætter. Udefra dem, kan jeg se at han var postbud og han havde en datter og søn. 
Gudrun´s søster Ane Marie skrev med ham end ca. 1950 hvor det ophørte. Brevene findes ikke mere.
Efter hvad jeg ved, skulle han have bosat sig Milwaukee – når jeg søger efter ham i Familysearch.org
er der mange med samme navn og født det samme år som ham.

Oldemor Ane Kirstine Katrine var den eneste som blev i byen Haldrup – så var det helt naturlig at det var hos hende som de boede, efter hun var, blev skilt fra oldefar, havde hun en stor hjælp af hendes far.
Hun fik 11 børn – hvor denne ene var dødfødt og en anden blev kun 1 uge gl. Det har været mange munde at mætte, for oldemor.
Hun blev 58 år.

 

 

 

 

ARTIKEL i BT 17. oktober 2005

Jern-oldemor har 152 efterkommere

 

Det er spændende at gå til bal for en ung pige – især hvis hun møder fyren i sit liv. Det kan 95-årige Gudrun Rasmussen fra Søvind, nord for Horsens tale med om. Hun mødte for 74 år siden sin Svend ved et bal i Stensballe nær Horsens, og hvem, der scorede hvem, er sådan set ligegyldigt. Men en drømmefyr var Svend, og faktum er, at det romantiske stævnemøde udviklede sig til, at Gudrun ikke alene blev mor til 12 børn, men efterfølgende har fået 44 børnebørn, 93 oldebørn og tre tip-oldebørn.152 efterkommere i lige slægtslinje.

Hvem kan egentlig stikke den i Danmark???»Vores Olde er et jern. Det er fantastisk, som hun har haft styr på alle os efterkommere. Og så er hun en rigtig dame, som nok skal sørge for at få lakeret sine negle, når hun skal til fest. Der er stil over hende, og hun ved nok, hvad hun vil,« siger to af hendes børnebørn, søstrene Birgit Antonette Bernhard og Annette Bernhard Kristiansen, begge fra Fredericia. Annette har indirekte gjort Gudrun til tipoldemor for tredje gang, idet hun selv blev bedstemor til drengen Luca, som blev født 27. september til forældrene, Ane og Kenneths store glæde. Luca er nyeste skud på Gudruns slægtstræ, men flere er på vej.

Der er jo tale om en livsglad familie. Forleden fortalte 82-årige Julie Sørensen fra Aagaard ved Egtved i B.T., hvordan hun kunne huske alle navne og fødselsdage på sine 14 børn, 43 børnebørn og 51 børnebørn. Mange at holde styr på Og lidt af den samme evne har Gudrun Rasmussen fra Søvind. Der er dog godt nok mange at holde styr på, og også for alle efterkommerne i tredje og fjerde slægtsled kan det være at finde ud af, hvem der er hvem. F.eks. bor en del af slægten i Tyskland, men de fleste bor på Horsens- og Fredericia-egnen.

Nej tak til fester På det seneste har det knebet meget med Gudruns hørelse, og hun har også måttet sige nej tak til flere familiefester. Hvad fester angår, har der ellers været nok at glæde sig over og fejre i årenes løb – også mens hendes mand endnu levede – naturligvis. Selv blev hun fejret som 90-årig på Søvind Kro, og her var omkring 130 til festen. Nogle måtte desværre melde afbud men godt det samme – for ellers havde der ikke været plads nok på kroen. Arno, Evy, Ib, Sonny, Gulla, Nora, Zita, Alice, Nick, Alan, Dan, og Ninon døbte Gudrun sine børn.

Hun var først husassistent og siden hjemmeløbende, og ligesom Julie fra Aagaard har hun altid elsket børn.»Der var altid fyldt med børn, når vi kom på besøg hos hende. Vi sad tæt ved slagbænken. Det var utroligt, hun havde overskud til det hele. Og sikken en havregrød med kanelsukker, vi fik, når vi var på ferie. Det elsker vi stadigvæk, « siger søstrene fra Fredericia, Birgit og Annette. Ja, og så har Gudruns børn for resten sat en anden usædvanlig rekord. Fire af hendes sønner nåede alle at holde 40 års jubilæum hos Rahbek Fisk i Fredericia. Ja, hvad kan en ung piges bal dog ikke føre til.  

 

 

 

 


 
Efternavne Sogne
Fornavne Tidslinie

Tilføj til favoritter

Børn

Arno Bernhard Rasmussen
Evy Bernhard Rasmussen
Ib Sejr Bernhard Rasmussen
Sonny Bernhard Rasmussen
Gulla Bernhard Rasmussen
Nora Bernhard Rasmussen
Zita Bernhard Rasmussen
Alice Bernhard Rasmussen
Nick Bernhard Rasmussen
Alan Sven Rasmussen
Dan Peder Rasmussen
Ninon Bernhard Rasmussen

Søskende

Bernhard Rasmussen
Børge Oscar Jørgensen
Dødfødt Dreng
Ane Marie Jørgensen
Niels Rasmus Jørgensen
Johanne Agnete Jørgensen
Theodor Christian Jørgensen
Valborg Nikoline Jørgensen
Theodor Kristian Jørgensen
Eleonora Kristine Jørgensen

Status

Senest opdateret d. 24. september 2017 af Birgit Antonette Bernhard

Del på Facebook