Efternavne Sogne
Fornavne Tidslinie

Emner

Rasmus Poulsen dåb

1 indlæg

Opret emne

 

Personer

henning.jakobsen@youmail.dk
 

Debat-forum

Her kan du:

  • komme med ris og ros
  • stille spørgsmål til indholdet
  • efterlyse personer
  • stille spørsmål direkte til redaktører

... og alt andet du kan finde på!

Vælg emne til højre eller person til venstre!


 

Billeder
Arno hjemme hos sin søn Kim og svigerdatter Lena, hvor hele familien var samlet til julefrokost.
Typisk far (Arno) - en lur efter at han havde spist. Han var glad for mad, især ved juletid.
Han havde den uvane at stå op julenat, og spise det meste af det, der var tilbage fra juleanden.
Jeg savner ham meget - han døde alt for tidligt. Savnet af den far, jeg kendte - 
omsorgsfuld, det var ham der ventede på os børn om natten, når vi havde været i byen. Jeg kunne se at han smug kiggede gennem en lille sprække mellem gardinerne, når jeg kom hjem fra byen - men det varede ikke længe efter, jeg kunne høre at han sov.  
Der var også hans  lune glimt i øjet. Første gang jeg havde Jørn med hjem til far og mor - var hans første komentar - "Er det din nye tyr"Bildnis Gotfried Gesius
Nach einer Vorlage von Hermann Kamphusen gestochen von Joachim Wichmann Hamburg, o.D. ; 28 x 20,7 cm. – Kupferstich

Dem Rahmen

M. Gothofredus Gesius, Antehac. Ser: Ac Pot: Princ Christiano V. Electo Dan. et Norw. Regi â Conc. Aul et Cons, Postea Eccl: Hamburgenses ad D. Nicol. Pastor et R. Ministerii Senior. A. D. 1578. æt 71.

Auf der Konsole font Platte

Der Gotte, königen und Fürsten lieb und Wehrt, Den Hamburg als ein Haupt der Geistlichheit geerht, den zeiget dises Bild, das macht das Zeit vergehn, doch wird sein ehr und lehr in Ewigheit bestehn.”Proprietær Jens Jørgensen, født i Følle den 16de Juni 1734, viste sig som Forpagter paa Rosenholm, Eier af Hovedgaarden Katholm og paa sin Fædrenegaard i Følle som den udmærkede Landmand. Han levede i 38 Aar lykkeligt med sin værdige og huuslige Ægtefælle Madame Kirstine Jørgensen, fød Møller, og var for 7 Børn en retskaffen og kjerlig Fader. Lykken smilede ofte til ham. Sorger saarede ofte hans Hjerte, men han bevarede stedse Taknemmelighed og Hengivenhed til Gud og indslum rede rolig i sin Fædreneby d. 31te December 1829”Fyrvæsen har længe været et internationalt anliggende som det ses af nedenstående bekendtgørelse fra det amerikanske Light-House Board dateret 21. august 1858. Bemærk at fyrets navn angives som "Vestborg" og at angivelsen af fyrets højde er 44 danske fod eller 13,8 m. Det svarer ikke til de 19 m., som er registreret i danske kilder. Derimod passer focushøjden på 115 danske fod fint med de 36 m. som danske kilder angiver, så mon ikke der er tale om en fejl i den pågældende meddelelse. 

Før CPR registeret, var det folketællingerne, som sikrede registreringen af danskerne. Ifølge loven, skal der gå 75 år før de må offentlig gøres, og derfor er folketællingerne fra 1940 nu offentliggjort. Her ses folketællingen fra 1940, hvor I kan se, at Svend, Gudrun og børnene som boede i Toftum pr. Søvind.  Opslag 254.

http://ao.salldata.dk/vis.php?bsid=225515&side=254&kb=Folketælling: Skanderborg, Voer, Søvind 1940&zoom=&height=838